360graden Mens helpt mensen om weer aan het werk te komen, want wij geloven dat er voor iedereen een plek is in onze maatschappij. Dat doen we op verschillende manieren. Het Inspiratie Programma is daar één van.

Wat houdt dit in? Lees dan verder of neem contact op met ons om te kijken of dit iets is voor jou of voor jouw reïntegratie-kandidaat. 

Het Inspiratie Programma

Het Inspiratie programma is bedoeld om inzicht en mogelijkheden naar werk te vergroten en zo de afstand tot betaald werk te verkleinen. Dit doen we in een maatwerk traject waarbij aandacht wordt besteed aan het opdoen van werkervaring en het leren van vaardigheden, maar ook opdrachten en persoonlijke begeleiding. Dit zorgt er tevens voor dat persoonlijke kwaliteiten en competenties duidelijk worden.

Voor wie?

Voor iedereen die stappen wil zetten om weer aan het werk te komen. Het programma richt zich op vaardigheden in het administratieve werkveld. Dit houdt in werkzaamheden zoals administratief werk, receptiewerk, projectondersteuning, secretariële ondersteuning, redactioneel werk, social media strategie en uitvoering, website beheer en het verzorgen van nieuwsbrieven. Het programma is zeer geschikt voor alleenstaande ouders, mensen met een fysieke beperking en mensen die graag willen omscholen (50+). We richten ons specifiek op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die zich willen omscholen en vaardigheden willen vergroten.

Inhoud van het programma

Het programma is voor iedereen anders, want het is maatwerk. Er wordt gekeken wat jij nodig hebt. In elk geval zal er aandacht zijn voor het duidelijk krijgen van wat je wil en wat je kan met betrekking tot werk. Op onze website kan je een uitgebreid overzicht vinden van de verschillende onderdelen binnen het programma. werkvaardig.nl/werkervaringsplaats

Het traject omvat 12 lessen en persoonlijke begeleiding op maat. De lessen worden verdeeld over een periode van 26 weken en zijn gecombineerd met ‘learning on the job’. Dit betekent dat je 16-24 uur werkt binnen de stichting. De werkzaamheden zullen zoveel mogelijk aansluiten bij de persoonlijke doelstellingen om de stap richting werk te versterken. 

De combinatie van werken en persoonlijke begeleiding maken dat er gestructureerd wordt gewerkt, waardoor meer inzicht en duidelijkheid verkregen wordt om de stap naar betaald werk te kunnen maken. 

Wat levert het je op?

Na het HIP traject heb je meer werkervaring en zelfkennis over je kwaliteiten en competenties. Je hebt meer inzicht in wat bij je past en wat je wil qua werk, en ook wat je een nieuwe werkgever te bieden hebt. Er is een overzichtelijk document ontstaan, waar je op kan teruggrijpen. Dit omvat in elk geval een up-to-date CV en een LinkedIn profiel. Verder heb je je netwerk kunnen uitbreiden. Bovendien is het mogelijk om binnen onze stichting door te groeien naar een opleiding tot Virtual Assistant of je te verbinden met één van de andere projecten of projectpartners. 

Meer weten? Of ben je werkcoach of re-integratiecoach?

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via mail@360gradenmens.nl of www.360gradenmens.nl.

mail@360gradenmens.nl | www.360gradenmens.nl | www.werkvaardig.nl