Wat is de meerwaarde van een werkervaringsplek? En waarom is het interessant? Een werkervaringsplek is over het algemeen een niet betaalde werkplek, die bedoeld is om, zoals de naam al zegt, werkervaring op te doen. Dus als je werkervaring op wil doen, kan zo’n plek zeker interessant zijn. 

Wat is dan belangrijk?

Belangrijk is om je doel duidelijk te hebben als je start met een werkervaringsplek. Wat wil je leren? Hoe snel verwacht je dit te kunnen leren? Een werkervaringsplek heeft meestal maar een korte duur. Drie tot zes maanden is gebruikelijk. Het moet voldoende lang zijn om vaardigheden eigen te kunnen maken, maar het moet niet te lang duren. Uiteindelijk is de bedoeling dat je doorstroomt naar betaald werk en dat je je daar verder ontwikkeld. Omdat een werkervaringsplek bedoeld is om te leren, mag je ook begeleiding verwachten. 

Voor wie is het interessant?

Het is interessant voor mensen die op dit moment minder kansen hebben op de arbeidsmarkt, omdat ze bepaalde vaardigheden missen. Dit kunnen bijvoorbeeld schoolverlaters zijn, maar ook mensen met een uitkering of die een carrièreswitch willen maken. Door ervaring op te doen kunnen ze uiteindelijk makkelijker aan een betaalde baan komen, omdat ze nu wel over de gevraagde ervaring beschikken. Maar het kan ook een manier zijn om iets nieuws uit te proberen en te kijken of het wat voor je is. Doel zal uiteindelijk altijd moeten zijn ervaring opdoen, op wat voor een manier dan ook. Die ervaring kan je heel breed nemen; leren samenwerken met collega’s, leren omgaan met werktijden en je aanpassen aan de werkomgeving. 

Dus ook als je enkel ten doel hebt één bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen, zul je toch aanvullende ervaringen opdoen. De omgang met je leidinggevende, het nakomen van je afspraken, de omgang met collega’s en met de apparatuur op het werk. Dit zijn allemaal dingen die ook voorbij komen. Een werkervaringsplaats is dus veel meer dan het leren van een paar vaardigheden. Het is leren ‘werken’. Zeker voor mensen die nog niet veel gewerkt hebben, is dit een grote toevoeging en ook meerwaarde bij een sollicitatie. Een werkervaringsplek kan vermeld worden op het cv. Dit kan bij een sollicitatie ook weer voordelen hebben. Een ‘gat’ dat ontstaat door langdurige werkloosheid kan zo soms vermeden worden. 

360graden Mens is een stichting die mensen helpt om weer een stap richting werk te zetten. Dit doen we op verschillende manieren. Het aanbieden van werkervaringsplekken is daar één van. 

Heb jij interesse in een werkervaringsplek?

Neem dan contact met ons op.

 

Ben jij ondernemer en wil je ook graag mensen helpen weer aan het werk te komen? Dan komen we graag met je in contact. Wij staan open voor samenwerkingen en co-creaties.

 

mail@360gradenmens.nl | www.360gradenmens.nl | www.werkvaardig.nl