Wil jij graag weer aan het werk, en wil jij graag online en flexibel werken? Dan is de training Online Business Assistant misschien wel iets voor jou!

Het Nieuwe Werken: leren en kansen vergroten met de opleiding Online Business Assistant

De opleiding Online Business Assistant, vaak Virtual Assistant (VA) genoemd, hebben we ontwikkeld als antwoord op een vraag naar flexibele medewerkers. We zien de markt hiervoor groeien, en het biedt kansen voor de kwetsbare groep mensen zonder werk.
Dankzij de opleiding VA wordt de kans op werk groter. Werk dat veelal op eigen tijden gedaan kan worden en door het online karakter ook vanuit huis. Juist daarom is dit een mooie kans voor mensen die zich willen omscholen en met name voor alleenstaande ouders en mensen met een fysieke beperking.

Waarom een opleiding tot VA?

Flexibiliteit, stapelbanen, projectmatig werken, online en thuiswerk; het zijn elementen die horen bij deze tijd en het zogenaamde Nieuwe Werken. Dat vraagt om het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Vanuit het bedrijfsleven groeit de vraag naar flexibel inzetbare medewerkers, waarbij (deels) vanuit een eigen werklocatie gewerkt kan worden. Deze manier van online werken is enorm in opkomst.

De vraag naar personeel om te assisteren bij, al dan niet tijdelijke, online werkzaamheden groeit. Steeds meer bedrijven en ondernemers zijn actief op social media en/of werken online. Planning, roosters en werkoverdracht worden in online systemen verwerkt en verzonden.

Door het uitbreiden van kennis en vaardigheden met o.a. online systemen wordt de afstand tot de arbeidsmarkt aanzienlijk verkleind.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding is bedoeld voor mensen die online en flexibel willen werken en zich verder willen bekwamen in o.a. administratief werk, projectondersteuning, online secretaresse of management assistent, financiƫle administratie, redactioneel werk, social media strategie en uitvoering, website beheer, het verzorgen van nieuwsbrieven en het uitbreiden van het netwerk.

Iedereen kan deze opleiding volgen. Wel richten we ons in eerste instantie specifiek op de groep mensen met een afstand tot betaald werk, die zich willen omscholen en vaardigheden willen vergroten. We denken hierbij vooral aan mensen die de nodige levenservaring al opgedaan hebben. Ook als het gaat om online werken, waarvoor Het Nieuwe Werken als gebezigde term vaak wordt gebruikt.

Wat kun je ermee?

Na het voltooien van de opleiding VA kan er zelfstandig gewerkt worden als Virtual Assistant.
Na deze opleiding kun je zelfstandig aan het werk voor een opdrachtgever als vaste (flex)medewerker of als zelfstandig ondernemer.

Tevens zijn er binnen onze stichting 360graden Mens mogelijkheden om bij ons project Werkvaardig werkzaamheden uit te voeren voor uiteenlopende opdrachtgevers op basis van pay-rolling. Werkvaardig fungeert als aannemer van de opdrachten.

Starten?

Wil je aan de slag? Neem dan contact met ons op, mail naar: werkvaardig@360gradenmens.nl

Voor job/werkcoaches

Ook wanneer je als job/werkcoach voor je kandidaat deze opleiding relevant vindt, bijvoorbeeld als onderdeel van een participatietraject, kun je contact met ons opnemen. Mail dan naar werkvaardig@360gradenmens.nl

 

mail@360gradenmens.nl | www.360gradenmens.nl |www.werkvaardig.360gradenmens.nl