Actueel zijn de proeven die gedaan worden met de 6-urige werkdag die al jaren gedaan worden in Scandinavische landen. Een 6-urige werkdag past echter niet bij alle werksituaties. Én er is nog geen bewijs dat de economie in de breedte hiervan zal profiteren of dat het tot een werk-privé balans leidt die het welzijn sterk bevordert. Maar waarom zouden we wachten op bewijzen?

Steeds meer werknemers prefereren een andere werkvorm dan de 8-urige werkdag. Duidelijk is dat de voorkeuren hierbij sterk individueel bepaald worden. Vaak heeft dat te maken met de aard van het werk en/of het werkproces.

Werk kan te zwaar zijn om 8 uur vol te houden, het werkproces vraagt juist om een verlengde werkdag of sterk repeterend werk vraagt om meer afwisseling.

Een mooi uitgangspunt is maatwerk in werktijden mogelijk maken. De praktijk laat uitstekende resultaten zien. Voor werkgever, werknemer én klant.

Maatwerk, waarbij per situatie een goede balans gevonden wordt tussen de belangen van de werknemer en de werkgever, is de enige juiste keuze voor nu en voor in de toekomst.

Maatwerk is de toekomst. Wat vind jij?