In het centrum van Zutphen bieden we werkvaringsplaatsen aan voor jobcoaching, werkfit UWV en 3e spoor re-integratie aan. We staan voor een praktische en persoonlijke aanpak zodat die volgende stap gezet kan gaan worden.

Een tijd(je) uitgevallen en graag weer aan het werk willen. Maar niet meer kunnen wat voorheen kon. Eigenlijk helemaal niet meer weten wat er kan. Hoe pak je dat aan? Een Werkervaringsplaats bij ons helpt zicht te krijgen op capaciteiten en belastbaarheid te testen en te vergroten. In het hartje van Zutphen hebben we doorlopend 4 tot 6 werkervaringsplaatsen beschikbaar, dat als team werkt binnen ons project Werkvaardig.

Momenteel geen werk. Misschien wel niet helemaal belastbaar voor werk. Een uitkering ontvangen. Dit kan de Ziektewet zijn, WIA, Wajong of de oude WAO. Graag uit willen zoeken wat mogelijkheden zijn om toch, al is het maar gedeeltelijk, weer aan het werk te gaan. Bij 360graden Mens beschikken we over een aantal werkervarginsplaatsen om te helpen weer stappen richting werk te zetten. Samen kijken we naar de situatie en gaan op zoek naar passende mogelijkheden.

“Ik ben weer goed op de rit gezet, heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ik heb in de praktijk kunnen ervaren wat ik wel kan. Dat geeft me vertrouwen voor die volgende stap naar een baan.”
Tijdens een werkervaring-traject kijken we naar persoonlijke capaciteiten. Er is begeleiding op de werkvloer zodat je meteen praktisch aan de slag kunt. Met elkaar kijken we naar wat wél mogelijk is. Dit gebeurt gewoon door te doen en te leren in de praktijk. Gedurende het traject ga je actief aan de slag. Zo ontstaat er zicht op vaardigheden, talenten en kwaliteiten en zul je jouw meerwaarde gaan ervaren, want die heb je!. En zo kun je helder maken wat je nog wél kunt. Daarmee werk je aan een goed vervolg richting werk. In de afgelopen jaren hebben we veel mensen met hooggevoeligheid, licht autisme of een kwetsbare gezondheid verder mogen helpen.

Vaste werkzaamheden binnen een werkervaring-traject

Waarbij maatwerk de leidende draad is. We kijken naar wat passend is, aansluitend bij mogelijkheden en ontwikkeldoelen. Deze werkzaamheden hebben we standaard:
  • bij de receptie-balie waar je bezoekers met een glimlach ontvangt en verder helpt. Bij de receptie horen ook kleine praktische alledaagse taken zoals de post, mail, ruimtes netjes maken, gasten wegwijs maken.
  • administratieve werkzaamheden uitvoeren, research doen
  • we zijn gespecialiseerd in online communicatie; zo kun je leren Blogs en artikelen schrijven, werken in WordPress, beeldmateriaal in Canva, nieuwsbrieven maken in Mailchimp, en leren een social media plan te maken en uit te zetten. Bij veel midden-en kleinbedrijven is het bijhouden van een website, sociale media op een professionele wijze en maken van een nieuwsbrief een bijzaak. Maak je je deze vaardigheden eigen, dan heb je zeker in deze tijd een pre.

Stichting 360graden Mens, de naam zegt het al: we kijken naar ieder mens als geheel.

Inclusief belemmeringen, uitdagingen en mogelijkheden. We kijken altijd naar de mens, wensen, mogelijkheden en wat ontwikkeldoelen en te leren vaardigheden zijn. Op deze manier werken we heel praktisch. Een werkervaring-traject omvat:
  • Een uitgebreide intake. Dit zorgt voor een realistisch en motiverend plan van aanpak.
  • Je gaat direct aan de slag op de werkervaringsplaats.
  • Uren opbouw vanaf 4 uur per week mogelijk.
  • Op de werkvloer wordt je professioneel begeleidt en wanneer dat gewenst is krijg je extra coaching.
  • Een online programma om o.a. je motivatie en kwaliteiten helder te krijgen
  • In de praktijk samenwerken in een klein team, dagritme op doen, of werken aan de belemmeringen die een obstakel voor je vormen.
  • Mogelijkheden van coaching-on-the-job als je na dit traject een baan hebt gevonden

Heb je vragen over een werkervaring-traject bij ons?

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen via: werkvaardig@360gradenmens.nl
.
Meer over onze kleinschalige stichting 360graden Mens kun je hier lezen: Over 360graden Mens of Wie we zijn.